New Spirit op de IJsbaan

NEW SPIRIT zingt maandag 16 dec bij de ijsbaan

 

 

Gospelkoor New Spirit uit Cuijk.

 

Ons koor bestaat ruim 17 jaar en we zingen, onze naam zegt het al, voornamelijk gospel wat eigenlijk betekent: evangelie. Het is christelijke muziek, ontstaan in de zuidelijke staten van Amerika, op de katoenplantages.

 

Gospel verwijst naar religieuze teksten, soms is de muziek droevig, soms vrolijk maar het wordt altijd vol overgave gezongen.

Af en toe wijken we ook af van de gospel want ook andere liedjes hebben betrekking op het leven en zijn zeker de moeite waard om gezongen te worden. We zingen veel tijdens vieringen in de omgeving maar verzorgen ook weleens middagen. Ook al zijn de teksten veelal in het Engels, ze zijn voor iedereen heel herkenbaar. Zoals o.a. “a Happy day” , de best bekende gospel.

 

Op tweede kerstdag zingen we al jaren in de Martinuskerk tijdens de viering van 11.00 uur. We hebben dan ook een uitgebreid kerstrepertoire wat we graag ten gehore willen brengen. Daarom nodigen we iedereen uit om samen met ons een sfeervolle avond te beleven in het café van CuijkonIce op maandag 16 December. De avond begint om 20.00 uur. De entree is gratis.